Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 5 ... 10 ... 15 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 30 ... 32 > >>
 

UDELEŽBA LAS NA VSESLOVENSKEM FESTIVALU NEVLADNIH ORGANIZACIJ LUPA

Spoštovani!
Dne 13. septembra 2017 je v Ljubljani potekal Festival nevladnih organizacij LUPO, ki je namenjen promociji slovenskega nevladnega sektorja, osveščanju širše javnosti o vlogi in pomenu nevladnih organizacij ter njihovih dosežkih. Na njem so se s številnimi aktivnostmi predstavili veliko število slovenskih NVO, ki so ta dan v letu stopile v ospredje in so se širši javnosti prikazale v vsej svoji raznolikosti. Na festivalu je sodeloval tudi vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh 2020, kjer je promoviral LAS in SLR.
 

IZVAJANJE CLLD- INTERVJU S PREDSEDNIKOM DRSP-JA, G. ALEŠOM ZIDARJEM

V nedeljo, 6.8.2017, je imel Aleš Zidar, predsednik Društva za razvoj slovenskega podeželja, na radiu SLO v oddaji za kmetovalce intervju o izvajanju CLLD. Sam prispevek je dosegljiv na naslednji povezavi: http://4d.rtvslo.si/arhiv/za-nase-kmetovalce/174485191 (od 10 minute naprej).
 

PREDLOG UREDBE O SPREMEMBI IN DOPOLNITVAH UREDBE O IZVAJANJU LOKALNEGA RAZVOJA, KI GA VODI SKUPNOST V PROGRAMSKEM OBDOBJU 2014-2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 31. 8. 2017 v javno obravnavo posredovalo Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2014-2020. Javnost lahko svoje pripombe in predloge na predlog tega predpisa poda do vključno 30. 9. 2017 na elektronski naslov gp.mkgp@gov.si. LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je skupaj z LAS Goričko 2020 posredovala svoje pripombe DRSP-ju, kateri v imenu LAS zbira pripombe in jih bo zbrane skupaj posredoval MKGP-ju.

Celotno besedilo omenjene uredbe je javnosti dostopno na spletni strani E-demokracije, na tej povezavi.
 

UDELEŽBA LAS NA SESTANKU: PROBLEMATIKA IZVAJANJA PROJEKTOV CLLD, FINANCIRANIH IZ EKSRP

Spoštovani!
Obveščamo Vas, da smo se dne 12.09.2017 tudi zaposleni pri vodilnem partnerju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 udeležili sestanka: Problematika izvajanja projektov CLLD, financiranih iz EKSRP sklada, katerega sklicatelj je bila Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Na sestanku je direktor Agencije, g. Benedikt Jeranko izpostavil glavne zaznane pomanjkljivosti vlog v okviru podukrepa 19.2.- Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost. V nadaljevanju so sodelavci iz Sektorja za razvoj podeželja predstavili konkretne primere napak in njihove posledice. Napake so se dogajale predvsem pri predložitvi treh ponudb za posamezen upravičeni strošek ter pri prilaganju zakonsko predpisanih dovoljenj in soglasij. Posebej so nas opozorili, da morajo biti tri priložene ponudbe datirane pred oddajo vloge na javni poziv LAS (torej pred zaključenim javnim pozivom LAS), morajo biti primerljive ter izdane s strani ustreznih izdajateljev. Ponudbe, datirane po roku za oddajo vloge na javni poziv so neupravičene in tako nepriznani strošek. Isto velja tudi za vsa potrebna dovoljenja in soglasja (datirano morajo biti pred rokom zaključka javnega poziva). Hkrati so nas obvestili, da je na Agencijo do septembra prispelo 203 vlog v okviru podukrepa 19.2, odločbo pa je prejelo nekaj čez 20 vlog. Po končani predstavitvi je sledila razprava vseh sodelujočih.
 

UTRIP NA AGRI 2017

Spoštovani!
Za nami je prvi skupni nastop na sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki je potekal med 26. in 31. avgustom, kjer smo skupaj z LAS Goričko 2020 in LAS Prlekija nastopili na razstaven prostoru Pomurskih lokalnih akcijskih skupin pod skupnim sloganom: »LOKALNE AKCIJSKE SKUPINE SE PREDSTAVLJAJO«, kjer smo animirali lokalno prebivalstvo. Tekom sejma se je v hali D zvrstilo veliko dogodkov, kateri so popestrili dogajanje na skupnem razstavnem prostoru. Obiskovalci so se seznanili z delovanjem in aktivnostmi LAS, z uspešno izvedenimi projekti iz poteklega programskega obdobja ter s ponudbo na območju LAS (kulinarične dobrote, izdelki domače obrti, turistično ponudbo območja,..). Razstavljavci so obiskovalcem predstavili svojo ponudbo izdelkov ozirom storitve, izvedli različne degustacije svojih proizvodov, katere so bile številčno obiskane, kulturno turistična društva pa so poskrbela za pester zabavni program. Razstavni prostor je obiskal tudi predsednik vlade Republike Slovenija, doktor Miro Cerar in Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, gospod Dejan Židan. Še enkrat HVALA vsem razstavljalcem, ki ste sodelovali in nastopili na razstavnem prostoru Pomurskih lokalnih akcijskih skupin.  
Razstavljalci:
FOTO UTRIP:

<< < 1 ... 5 ... 10 ... 15 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 30 ... 32 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke