Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 34 > >>
 

FOTOGRAFSKO RAZSTAVO “PREZRTA NARAVA V URBANIH OKOLJIH"

V okviru projekta Narava v urbanih območjih - Urbanatura ste vabljeni na fotografsko razstavo "Prezrta narava v urbanih okoljih".

Odprtje razstave bo 05. 07. 2018 ob 18:00 uri v prostorih Ljudske univerze Lendava (Kidričeva cesta 1, Lendava).
Razstavljena bodo avtorska dela otrok in mladih od 6. do 18. leta starosti na temo skrita in prezrta narava v naseljih in drugih urbanih okoljih, ki so bila posneta na območju občinskih središč Beltinci, Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje, Lendava, Odranci, Turnišče in Velika Polana.
Na natečaju je sodelovalo 23 otrok in mladih. Od skupno prispelih 37 fotografij se je v ožji izbor za razstavo
uvrstilo 20 fotografij.

Razstava bo na ogled vsak delovni dan med 10:00 in 12:00 uro do konca julija 2018 (za večje skupine se predhodno dogovorite z zaposlenimi na LUL). Ogled razstave je prost!

pdfVabilo_na_razstavo_1 (.pdf 1.5MB)
 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

25. maja 2018 je začela veljati nova evropska uredba o varstvu osebnih podatkov (uredba GDPR). Nova pravila veljajo tudi za lokalne akcijske skupine, ki pri svojem delu neizogibno obdelujejo tudi osebe podatke. Za ta namen sta Društvo za razvoj slovenskega podeželja in CNVOS pripravila 2-urni spletni seminar z naslovom varstvo osebnih podatkov v LAS, ki je bil prilagojen potrebam LAS oz. predstavitvi rešitev za najpogostejše situacije LAS. Spletni seminar je vključeval pregled osnovnih pojmov po novi uredbi, hiter pregled pogojev za obdelavo osebnih podatkov in delo na konkretnih primerih. V primeru, da pri svojem delu potrebujete pomoč glede nove evropske uredbe o varstvu osebnih podatkov (liste prisotnosti, fotografiranje, evidenca udeležencev na dogodku ipd.) nas pokličite na telefonsko številko 02 538 13 53 ali nam pišite na elektronski naslov ksenija@las-pdl.si.
 

VREDNOTENJE LEADER/CLLD NA LOKALNI RAVNI V OKVIRU EVOPSKEGA KMETIJSKEGA SKLADA ZA RAZVOJ PODEŽELJA

Ekipa LAS Pri dobrih ljudeh 2020 se je v torek, 29. maja udeležila delavnice v Ljubljani, namenjena vrednotenju programa LEADER/CLLD. Vsebina delavnice je bila zasnovana na Smernicah za vrednotenje LEADER/CLLD, ki jih je pripravil Evaluation Helpdesk. Smernice opisujejo pravni okvir, zasnovo in poudarke vrednotenja LEADER/CLLD, podajajo pa tudi informacije, kako naj deležniki v državah članicah pripravijo, strukturirajo, izvedejo in poročajo na ravni programa in kakšna podpora je na voljo LASom za izvedbo aktivnosti spremljanja in vrednotenja na lokalni ravni.
Predstavitvi je sledilo še skupinsko delo in razprava.
 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 JE PRIDOBILA ŠE ZADNJA 3 OBVESTILA O POTRDITVI OPERACIJ V OKVIRU ZAPRTEGA JP LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2017- ESRR SKLAD

Z veseljem Vas obveščamo, da smo na LAS Pri dobrih ljudeh 2020, dne 28. maja 2018 prejeli PISNO OBVESTILO o potrditvi še zadnjih treh operacij s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), ki so bile prijavljene in potrjene na Javni poziv LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2017, v okviru sofinanciranje Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). V nadaljevanju sledi podpis pogodbe z upravičenci (vsi partnerji v projektu) in MGRT-jem. Skupna višina odobrenih sredstev o potrditvi operacije znaša 97.123,92 EUR.

Skladno z 32. členom Uredbe CLLD mora LAS operacije, izbrane na podlagi javnega poziva, predložiti v potrditev organu, pristojnemu za končno odobritev operacije in sicer MGRT-ju. MGRT dokončno odloči o odobritvi oziroma zavrnitvi operacije, obvestilo o odločitvi pa se posreduje LAS.

Obvestila o potrditvi operacij so dobile naslednje operacije:
  • Podeželsko stičišče Polanščekova domačija, nosilec operacije: Občina Turnišče; predvidena vrednost sofinanciranja: 59.995,53 EUR.
  • Izhodišča za rabo vodnih teles, nosilec operacije: Potapljaško društvo Murska Sobota; predvidena vrednost sofinanciranja: 7.658,16 EUR.
  • Tropski medgeneracijski center, nosilec operacije Gondvana d.o.o.; predvidena vrednost sofinanciranja: 29.470,23 EUR.

Predmet potrjenih operacije je skladen z upravičenim namenom oz. operacija prispeva k najmanj enemu od upravičenih področjih:

- USTVARJENJE DELOVNIH MEST ( spodbujanje podjetniških dejavnosti in inovativnih razvojnih partnerstev);

- VEČJA VKLJUČENOST RANLJIVIH SKUPIN (krepitev sodelovanja z institucionalnim okoljem za povečanje socialne vključenosti oz. povečanja dostopnosti do storitev na lokalni ravni in odpravljanja revščine);

- VARSTVO OKOLJA IN OHRANJENJA NARAVE (izboljšanje stanja okolja).

Prav tako rezultati potrjenih operacij prispevajo k uresničevanju ciljev zastavljenih v SLR in so skladni z OP EKP 2014-2020.

LAS Pri dobrih ljudeh 2020 ima sedaj potrjenih vseh 8 operacij, ki so bile prijavljene in potrjene na Javnem pozivu LAS PDL 2020 v letu 2017 in bodo sofinancirane iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
 

POSVET SLOVENSKIH LOKALNIH AKCIJSKIH SKUPIN

Ekipa LAS Pri dobrih ljudeh se je v petek, 25. maja v Lenartu udeležila Posveta slovenskih lokalnih akcijskih skupin, ki je bil organiziran s strani Društva za razvoj slovenskega podeželja, Društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric, RAK Razvojna agencija Kozjansko in Oddelka za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Predstavili so nam primerjavo LEADER in LEADER/CLLD v Sloveniji in projekt TELI2, ki je namenjen transnacionalnemu prenosu znanja in dobrih praks pri izvajanju programa LEADER. Udeležili smo se tudi otvoritve Kmetijsko-obrtniškega sejma, sledila pa je še predstavitev študentskega inovativnega projekta za družbeno korist (ŠIPK) 2016, ki ga izvaja Ekonomska poslovna fakulteta v partnerstvu z Društvom za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric ter predstavitev metodologije vrednotenja učinkov pobude LEADER 2007-2013 na primeru LAS med Snežnikom in Nanosom.
<< < 1 ... 10 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 30 ... 34 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke