Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 34 > >>
 

VABILO NE DELAVNICO PRILOŽNOSTI NA KMEČKIH TURIZMIH

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Goričko 2020 vabita na delavnico PRILOŽNOSTI NA KMEČKIH TURIZMIH, ki bo potekala v četrtek, 6.6.2019 ob 16. uri v prostorih Bistre hiše Martjanci.

Namen operacije Prekmurski turistični vrtiljak je povezati bogato in pestro turistično ponudbo Prekmurja. Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete ponudniki kmečkega turizma, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate. Iskali bomo odgovore na vprašanja: Na kaj najprej turist pomisli ob besedi kmečki turizem? Ali pomisli na dobro domačo hrano? Na mir v zeleni in neokrnjeni okolici? Na brezskrben sprehod? Ali na to, da bo lahko poprijel za kmečka opravila in nakrmili živali? Kaj mi ponujamo na naših turističnih kmetijah? …

Ključen rezultat projekta bo izdelana mobilna geomatična aplikacija, ki bo zajemala vse ponudnike kmečkih turizmov, ki bodo želeli sodelovati in se na ta način promovirati.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na delavnico prijavite najkasneje do 5. 6. 2019 na elektronski naslov turisticnivrtiljak@gmail.com.

Več si lahko preberete tukaj...

Vljudno vabljeni!!
 

UDELEŽBA NA POSVETU LAS LEADER/CLLD

V petek, 24. 5. 2019, smo se udeležili posveta LAS LEADER/CLLD, ki je potekal v Lenartu. Predstavljeni so bili zakonodajni predlogi za prihodnje programsko obdobje s poudarkom na CLLD/LEADER pristopu (predlog Uredbe o strateškem načrtu, predlog Uredbe o skupnih določbah in predlog Uredbe o Evropskem skladu za pomorstvo in ribištvo). V nadaljevanju dneva smo se udeleženci razdelili v tri delavnice, in sicer prva delavnica je bila na temo SWOT analiza sedanjega sistema in potrebe v prihodnjem programskem obdobju, druga se je nanašala na oblikovanje LAS (LAS kot pravna oseba, LAS kot posredniško telo), zadnja delavnica pa je bila o pametnih vaseh in CLLD-ju v prihodnjem programskem obdobju. Udeležili smo se še otvoritve Kmetijsko obrtnega sejma Lenart. Na koncu dneva so bili predstavljeni zaključki delavnic, nagovorila pa sta nas ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec, in župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger.
Gradivo s posveta lahko najdete TUKAJ.
 

VABILO NA DELAVNICO VINO JE NAŠA STRAST, NAJ POSTANE ŠE POSEL

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Goričko 2020 vabita na delavnico VINO JE NAŠA STRAST, NAJ POSTANE ŠE POSEL, ki bo v četrtek, 30.5.2019 ob 16. uri v Kulturnem domu v Dobrovniku.

Namen operacije Prekmurski turistični vrtiljak je povezati bogato in pestro vinogradniško ponudbo Prekmurja. Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete vinogradniki na vašem področju, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate. Iskali bomo odgovore na vprašanja: Na kakšen način dvigniti kulturo pitja vina?, Kako približati vrhunska Prekmurska vina turistom na destinaciji?, Ali smo pripravljeni na sodelovanje medsebojnega povezovanja in promocijskih aktivnostih pri skupnem nastopu na tržišču…?

Več si lahko preberete tukaj.

Vljudno vabljeni!
 

VABILO NA DELAVNICO KAKO LAHKO PRISPEVAM K VEČJI TURISTIČNI PRIVLAČNOSTI PREKMURJA?

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Goričko 2020 vabimo na delavnico Kako lahko prispevam k večji turistični privlačnosti Prekmurja?, ki bo potekala v torek, 28.5.2019 ob 16. uri v prostorih Bistre hiše Martjanci.

Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete prostovoljci v društvih na področju turizma, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate.

Slogan TURIZEM SMO LJUDJE, že dolgo velja in se vedno znova potrjuje kot pravilen! Da pa bi to dosegli, se moramo med seboj povezovati, združevati, saj s tem prispevamo k večji turistični privlačnosti Prekmurja.

Več si lahko preberete tukaj..

Vljudno vabljeni!
 

ŠTUDIJSKI OBISK V LAS POSAVJE

V četrtek, 23. 5. 2019, smo se v okviru projekta sodelovanja Pametne vasi za jutri, v katerem poleg gostiteljskega LAS-a in LAS-a Pri dobrih ljudeh 2020 sodelujejo še LAS Goričko 2020, LAS Prlekija ter LAS Obsotelje in Kozjansko, mudili na študijskem obisku pri LAS Posavje. Dan smo pričeli na Lisci, kjer smo občudovali čudoviti razgled na dolino Save in se okrepčali v Tončkovem domu. Nato smo se odpravili v Krško, v Svet energije. V interaktivnem multimedijskem centru smo spoznali pomen energije in njeno rabo v vsakdanjem življenju. Obisk smo nadaljevali v centru Krškega, kjer smo v mestnem muzeju imeli predstavitev Krškega in ogled muzeja. Hkrati pa nam je bil predstavljen primer dobre prakse – projekt Sopotniki, ki obsega trajnostno mobilnost za starejše iz ruralnih območij. Podoben koncept bo poskušal, v okviru projekta sodelovanja Pametne vasi za jutri, razviti LAS Goričko 2020. Prijeten dan smo z odličnim kosilom zaključili na izletniški kmetiji Vertovšek v kraju Veliki Kamen.

         

                                  
<< < 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 ... 30 ... 34 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke