Novice LAS PDL 2020

<< < 1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 30 ... 39 > >>
 

VABILO NA DOGODKE NA TEMO SOCIALNO PODJETNIŠTVO

Zavod za turizem in razvoj Lendava - Turisztikai és Fejlesztési Közintézet Lendva želi prispevati k razvoju socialnega podjetništva in v ta namen organizira v sodelovanju z RA Sinergijio v okviru projekta Skupaj pod eno streho 6 dogodkov na temo

 SOCIALNO PODJETNIŠTVO

Vabljeni ste vsi, ki se želite podati na pot podjetništva in ki čutite, da je ustvarjati in spreminjati svet mogoče tudi z odgovornostjo do soljudi in narave. Da je to možno, nam bo pokazalo šest primerov najboljše prakse iz cele Slovenije, in sicer:

Mojca Makovec Haložan, Hudo
Mojca Žganec Metelko, Knof
Teja Lovrec, Kooperative Dame
Natalija Švab, Domačija Švab
Marinka Vovk, Tehnološki center za aplikativno ekologijo
Katja Beck Kos, Rajzefiber

Istočasno vam želimo celovito predstaviti vzpostavitev socialnih podjetij, od ustanovitve do financiranja. Zato bo vsak dogodek posvečen naslednji temi:

A. 16.2.2021 ob 9.00 uri, Socialna podjetja – kaj, kdo, kje in kako?; predavatelj g. Matej Tisaj
B. 17.2.2021 ob 9.00 uri, Smisel ustanavljanja in pravne oblike socialnih podjetij; predavatelj g. Žiga Dobnikar
C. 19.2.2021 ob 9.00 uri, Umestitev socialnega podjetništva v regiji in širše; predavatelj g. Žiga Dobnikar
D. 22.2.2021 ob 9.00 uri, Tool kit - Priročnik za socialno podjetništvo; predavatelj g. Kristjan Šadl
E. 24.2.2021 ob 9.00 uri, Vodenje in financiranje socialnega podjetja; predavatelj ga. Jerica Lorenci
F. 26.2.2021 ob 9.00 uri, Vloga socialnega podjetja v okolju; predavatelj g. Štefan Simončič

Vse delavnice bodo izvedene kot webinarji in sicer preko spletne aplikacije Zoom. Predlagamo, da se povežete nekoliko prej, da lahko preverite delovanje zvoka in video povezave.

Za udeležbo na posamezni delavnici sledite povezavi: https://us02web.zoom.us/j/2668573002, meeting ID: 266 857 3002. Povezavo in ostale aktualne informacije najdete tudi na Facebook straneh
https://www.facebook.com/zavodzaturizeminrazvoj in https://www.facebook.com
/razvojnaagencija.sinergija.7


Vabljeni, da sodelujete z vprašanji ali komentarji bodisi preko pogovornega okna, ali se, če boste imeli vprašanje, preprosto priklopite (zvok in/ali kamero).

Vljudno vabljeni!

Rok Petje, v.d. direktorja


Pojasnilo glede varstva osebnih podatkov:
Če boste tekom webinarja razkrili kakšne svoje osebne podatke (npr. z vašo podobo preko spletne kamere, z vpisom osebnih podatkov v pogovornem oknu, itd.) upoštevajte, da bodo ti podatki vidni tudi ostalim udeležencem in bodo javno objavljeni. Če tega ne želite, poskrbite, da do takšnega razkritja ne pride (npr. ne vključite videokamere, uporabite ime organizacije in ne vaše osebno ime). Če boste kljub temu v webinarju razkrili svoje osebne podatke, bomo šteli, da z njihovo javno objavo na spletu soglašate. Podatke o organizacijah, ki se bodo udeležile webinarja, bomo v okviru poročila posredovali sofinancerju LAS Pri dobrih ljudeh 2020.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«


Več o operaciji si lahko preberete tukaj.
 

VABILO NA SPLETNO PREDAVANJE O PREDNOSTIH SOUPORABE IN TRAJNOSTNE MOBILNOSTI

Spletno predavanje bo potekalo 11. februarja 2021 ob 18.00 na videokonferenčnem sistemu ZOOM.

Predavatelj Matej Čer je slovenski podjetnik in dolgoletni mentor na različnih programih podjetništva. Kot ustanovitelj podjetja Avant car je s svojo vizijo zagnal vrsto projektov na področju mobilnosti in souporabe, eden najodmevnejših je zagotovo 100 % električni car sharing Avant2Go, ki se je že razširil tudi v tujino.

Na predavanju bo predstavljeno:
• trajnostno mobilnost
• pomen souporabe
• pozitivne učinke souporabe na zmanjšanje obremenjevanja okolja s toplogrednimi plini

Povezava na predavanje
https://us02web.zoom.us/j/82179730397?pwd=N1R3UjFrM3NEeEJkTHo0NVBUaE9EQT09

Več  o operaciji si lahko preberete tukaj.

Spletno predavanje bo potekalo v okviru operacije z nazivom »Šport za vse generacije« sofinancirane iz naslova podukrepa 19.2.Podpora za izvajanje operacij v okviru strategija lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost ter ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja- Evropa investira podeželje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
 

2. SPREMEMBA JAVNEGA POZIVA ZA IZBOR OPERACIJ ZA URESNIČEVANJE CILJEV SLR LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2020, EKSRP - PODALJŠANJE ROKA DO 5. 3. 2021

Spoštovani,
obveščamo vas, da je Upravni odbor LAS Pri dobrih ljudeh 2020 na 28. (korespondenčni) seji, sklicani dne 28. 12. 2020, potrdil podaljšanje roka za oddajo predlogov operacij na javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2020 za sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Rok za oddajo operacij se podaljša, in sicer iz 15. 1. 2021 na 5. 3. 2021 (do 13. ure – v primeru osebne dostave v pisarno vodilnega partnerja). V javnem pozivu se besedilo v vseh točkah, ki vsebujejo rok oddaje vloge nadomesti z novimi datumi.

Več o javnem pozivu se nahaja tu.
 

VIRTUALNA EKSKURZIJA PO OBMOČJU LAS PDL 2020

V okviru operacije sodelovanja "Pametne vasi za jutri", sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin, smo imeli predvideno strokovno ekskurzijo za partnerske LAS na območju LAS PDL 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Prlekija. Ker pa zaradi razmer, povezanih s COVID-19, ekskurzije v živo nismo mogli izvesti, smo pomurski LASi za naše partnerje pripravili ekskurzijo v virtualni obliki – tako so nastali zanimivi filmčki, kjer smo partnerjem predstavili naše območje ter aktivnosti, ki smo jih tekom projekta izvedli.

Na virtualno ekskurzijo se na spodnjih povezavah lahko podate tudi vi:

Vljudno vabljeni k ogledu!
 

PREDSTAVITVENI FILM "PAMETNE VASI ZA JUTRI"

V okviru operacije sodelovanja "Pametne vasi za jutri", sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin, je nastal tudi predstavitveni film, pri katerem sodelujejo vsi partnerski LASi projekta: LAS Posavje, LAS Obsotelje in Kozjansko, LAS Prlekija, LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki smo v skupno zgodbo pristopile z namenom ohranitve vitalnosti in poseljenosti slovenskega podeželja.
Kaj vse smo želeli s projektom doseči, si lahko pogledate tukaj!

Vljudno vabljeni k ogledu!
<< < 1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 30 ... 39 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke