Novice LAS PDL 2020

DAN ODPRTIH VRAT BISTRE HIŠE- SMART HOUSE MARTJANCI

Spoštovani!

V okviru kampanje "EU projekt, moj projekt", ki promovira EU projekte in EU sklade odpira svoja vrata tudi kolektiv Bistre hiše - Smart house Martjanci.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da se nam pridružite 14. maja od 10. ure naprej in spoznate projekte, ki jih izvajamo ter ...

OZNAČEVANJE VIRA SOFINANCIRANJA- EKSRP SKLAD

Spoštovani,

dne 24. 4. 2018 je bil izveden spletni seminar o označevanju vira sofinanciranja s poudarkom na ukrepu LEADER s strani ARSKTRP-ja, saj se ugotavljajo številne pomanjkljivosti, ki lahko nosijo tudi finančne posledice.

S klikom na spodnjo povezavo pridete do spletnega seminarja ...

POSVET: IZVAJANJE LOKALNEGA RAZVOJA, KI GA VODI SKUPNOST (CLLD) DANES IN JUTRI

V ponedeljek, 23. aprila 2018 je Društvo za razvoj slovenskega podeželja v sodelovanju z Državnim svetom RS organiziralo posvet o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, danes in jutri.

Namen posveta je bil, da se od pristojnih institucij pridobi poročilo o dejanskem stanju in ...

Prekmurski turistični vrtiljak


Vodilni partner

Bistra hiša Martjanci – Smart house Martjanci
Zavod za raziskovanje in trajnostni razvoj – Institution for research and sustainable development
VODILNI PARTNER LAS GORIČKO 2020
Martjanci 36
9221 Martjanci
www.las-goricko.si


Partner operacije

Društvo za trajnost virov Si.energija
VODILNI PARTNER LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020
Renkovci 8
9224 Turnišče
www.las-pridobrihljudeh.si


Tematsko področje ukrepanja

Razvoj osnovnih storitev, varstvo okolja in ohranjanje narave, večja vključenost mladih, žensk in drugih ranljivih skupin

Ukrep po SLR

Razvoj (socialnega) podjetništva, kakovostne ponudbe lokalnih proizvodov in storitev, spodbujanje povezovanja med razvojnimi partnerji ter izboljšanje znanj podjetniškega kakor tudi kmetijskega sektorja; Spodbujanje operacij za ohranjanje in trajnostni razvoj naravne in kulturne dediščine ter dejavnosti okoljskega ozaveščanja; Vključenost mladih, žensk, brezposelnih, Romov in madžarske narodne skupnosti

Specifični cilj

Povečati podjetniške aktivnosti in spodbuditi inovativna partnerstva ter tako ustvariti pogoje za nova (zelena) delovna mesta, nove lokalne produkte in storitve, izboljšati stanje okolja in njegove biotske raznovrstnosti ter ohraniti kulturno dediščino območja ter izboljšati možnosti za ponovno vključitev v trg dela in družbeno okolje, povečati medgeneracijsko sodelovanje ter socialno vključenost ranljivih skupin na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 ter na območju LAS Goričko 2020.

Namen operacije

Namen operacije je v prvi vrsti ustvariti novo mrežo ponudnikov oz. posodobitev obstoječe mreže, na podlagi katere jim želimo omogočiti uveljavitev na trgu in izboljšanje njihovega delovanja. Z izobraževanji, ki bodo potekale v sklopu te operacije, želimo doseči, da se turistični ponudniki izobrazijo, kako izboljšati svojo ponudbo, kje je njihov manko in kako promovirati svoj izdelek ali storitev na trgu. Prav tako želimo vzpodbuditi njihovo razmišljanje o povezovanju, skupnem nastopu na trgu in o skupni blagovni znamki. Nenazadnje je namen izobraževanj tudi ta, da nikakor ne smemo pozabiti na trajnostno upravljanje naravne in kulturne dediščine v turizmu, saj je ravno to ena od pomembnejših nalog v turizmu. Turizem kot gospodarska panoga veliko doprinese k gospodarskemu razvoju, vendar pa moramo pri tem paziti tudi na ohranjanje osnovnih virov, ki turizem sploh omogočajo. Tako bodo delavnice namenjene tudi temu, da turistični delavci ne pozabijo na pomembno nalogo, da skrbijo za ohranjanje avtentičnosti turističnih destinacij, snujejo načrte za razvoj in tako naredijo destinacije še bolj privlačne.
Pri tem želimo aktivno vključiti tudi ranljive skupine, vzpodbuditi medgeneracijsko sodelovanje ter jim prikazati možnosti zaposlitve v domačem okolju na področju turizma in ohranjanja naravne in kulturne dediščine.
Končni rezultat pa bo oblikovana geomatična aplikacija, ki bo zajemala sodelujoče ponudnike in jim tako nudila možnost, da predstavijo sebe in svoje dejavnosti in se na ta način promovirajo.

Cilji operacije

Cilj operacije je obuditev turistične ponudbe na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Goričko 2020 z vključevanjem naravne in kulturne dediščine. Turistični ponudniki bodo tako imeli možnost, da se lažje uveljavijo na trgu, da se povežejo z drugimi ponudniki, si izmenjajo izkušnje in skupaj razvijejo ter izboljšajo turistično ponudbo celotnega območja. K temu bo pripomogla tudi geomatična aplikacija, ki bo dostopna s pomočjo mobilne naprave in bo zajemala ter predstavljala vse sodelujoče ponudnike, ki se bodo na ta način lahko promovirali in svojo ponudbo približali turistom.

Rezultati operacije

- Analiza obstoječega stanja na področju turizma in turističnih ponudnikov,
- Izdelava kriterijev za posamezne segmente turistične ponudbe,
- Izdelava oznake za posamezni segment turizma in dodelitev te oznake,
- Vzpostavitev mreže turističnih ponudnikov,
- Izvedba delavnic in izobraževanj,
- Izdelava geomatične aplikacije.

Obdobje izvajanja operacije

01.08.2017 do 30.11.2019

Celotna vrednost operacije v EUR

42.460,00

Znesek sofinaciranja v EUR

36.091,00

Kontakt

Barbara Legen, info@las-pdl.si, 02 538 16 63

 

 

 

 

 

 

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
               
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke