Novice LAS PDL 2020

ZAKLJUČEN JAVNI POZIV ZA IZBOR OPERACIJ V LETU 2022 IZ ESRR SKLADA


Spoštovani,

obveščamo Vas, da se je 28. 2. 2022 iztekel rok za prijavo operacij na 3. Javni poziv za izbor operacij iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Skupno je bilo razpisanih 485.980,21 EUR iz ESRR-ja. Na Javni poziv je skupno prispelo 8 vlog v skupni višini 747.910,69 EUR zaprošenih ...

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 JE ODDALA 5 VLOG NA 6. JAVNI RAZPIS ZA PODUKREP 19.3.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v 26. 11. 2021 objavilo 6. javni razpis za sofinanciranje projektov sodelovanja med LAS (Ukrep 19.3). Na javni razpis so lahko kandidirale le Lokalne akcijske skupine, v sodelovanju s partnerji, ki so hkrati člani LAS. Rok za oddajo vlog je bil ...

PETA, ZADNJA ODLOČBA O POTRDITVI OPERACIJE V OKVIRU ZAPRTEGA JP LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2020 ZA EKSRP Z veseljem vam sporočamo, da smo na LAS Pri dobrih ljudeh 2020, dne 24. 1. 2022, prejeli zadnjo Odločbo o pravici do sredstev s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, ki je bila prijavljena in potrjena na Javnem pozivu LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2020, v okviru sofinanciranja Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Gre za operacijo z nazivom Odkrij območje LAS Pri dobrih ljudeh, kot ga vsaki dan živimo domačini, katere nosilec je Občina Turnišče. Vrednost odobrenih sredstev o potrditvi operacije znaša 196.079,16 EUR. Skladno z 32. členom Uredbe CLLD mora LAS operacije, izbrane na podlagi javnega poziva, predložiti v potrditev organu, pristojnemu za končno odobritev operacije, in sicer AKTRP-ju, ki dokončno odloči o odobritvi oziroma zavrnitvi operacije, obvestilo o odločitvi pa se posreduje LAS-u. Upravni odbor LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je na podlagi poročila ocenjevalne komisije LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in predloga operacij za sofinanciranje na svoji 31. seji, ki je bila v sredo, 26. 5. 2021, ob 9.00, v sejni sobi Občine Turnišče, potrdil 5 operacij, ki bodo sofinancirane v okviru zaključenega javnega poziva za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2020 za sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Na zaključen javni poziv je skupno prispelo 11 vlog. Na podlagi izvedene 31. seje Upravnega odbora LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je vodilni partner vsem prijaviteljem, ki so posredovali vlogo na javni poziv, posredoval OBVESTILA. Vseh 5 odobrenih vlog s strani Upravnega odbora LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je bilo v dokončno odobritev posredovano na Agencijo za kmetijske trge in razvoj podeželja v mesecu avgustu in septembru 2021. Skupna sofinancirana vrednost vseh odobrenih operacij znaša 617.583,06 EUR. Seznam vseh odobrenih operacij skupaj z navedenimi upravičenci in zneski sofinanciranja, najdete tukaj. Vsem upravičencem želimo uspešno izvedbo operacij.  

Zipline Vinarium

 

 

Vodilni partner operacije

 

 

Občina Lendava – Lendva Közseg

Glavna ulica 20, 9220 Lendava - Lendva

 

 

 

Partnerji operacije

 

 

Zavod za turizem in razvoj Lendava – Turisztikai és Fejlesztési Közintézet Lendva

Lendavska cesta 19, Čentiba, 9220 Lendava -  Lendva

 

Doživite Pomurje, d.o.o. PE Renkovci

Renkovci 57c, Renkovci, 9224 Turnišče

 

Občina Turnišče

Ulica Štefana Kovača 73, 9224 Turnišče

 

Društvo za razvoj in promocijo aktivnega življenja

Velika Polana 208c, Velika Polana , 9225 Velika Polana

 

Interplanet nove tehnologije d.o.o.

Melinci 43, 9231 Beltinci

 

 

 

Tematsko področje ukrepanja

 

 

Razvoj osnovnih storitev

 

 

 

Ukrep po SLR

 

 

Razvoj dejavnosti za prosti čas, šport in kulturo ter z njimi povezane infrastrukture

 

 

 

Specifični cilj

 

 

Izboljšanje infrastrukturnih pogojev za preživljanje prostega časa ter za športno – rekreacijskega udejstvovanja

 

 

 

Namen operacije

 

 

Občina Lendava in tudi celotno območje LAS PDL 2020 se srečuje s pomanjkanjem primerne športne infrastrukture na področju adrenalinskega športa, torej predvsem tiste, ki je namenjena rekreaciji občanov in občank ter tudi infrastrukture za turiste. Če je v okolju infrastruktura za potrebe nogometa relativno dobro razvita pa je veliko pomanjkanje predvsem na drugih področjih. Sicer so v občini Lendava na voljo še telovadnica, zunanje igrišče ter atletska steza, najdemo pa tudi stezo za Speedway in nekaj drugih objektov. Vsekakor pa primanjkujejo fitnes naprave, motorični parki, igrišča za tenis, odbojko in košarko in druga infrastruktura za adrenalinski šport, ki bi jih lahko uporabljali občani in občanke, hkrati pa bi privabljala tudi turiste, ki želijo individualno in aktivno preživljati prosti čas.

 

Zato so partnerji operacije pri snovanju operacije in iskanju rešitve izhajali s ciljem, da vzpostavijo novo športno infrastrukturo s tesnim povezovanjem (aktivnega) preživljanja prostega časa lokalnega prebivalstva ter hkrati izboljšanje turistične ponudbe na športnem področju. Zakaj?  

 

Občina Lendava in območje  LAS Pri dobrih ljudeh 2020 se v zadnjih letih sooča z izjemnim razvojem turizma, ki se kaže na letnem povečevanju števila turistov v območju. Žal pa podrobnejša analiza prisotnih turistov kaže, da gre predvsem za t.i. nezahtevne (splošne) turiste, ki se v območju zadržujejo manj časa ter s tem porabijo manj sredstev, kot pa bi jih lahko. Razloge za takšno stanje lahko iščemo predvsem v pomanjkanju specializiranih turističnih produktov, ki so namenjeni določeni ciljni skupini. V prihodnjih letih lahko namreč pričakujemo upad števila turistov v kolikor ne bomo ponudili novih in zanimivih produktov.

 

Zato so partnerji operacije zasnovali edinstveno športno infrastrukturo v okviru Ziplina, ki ga bodo umestili v samo središče Lendavskih goric ob neposredni bližini Stolpa Vinarium, ki bo z vidika športne infrastrukture predstavljal pravi magnet za ciljne skupine, hkrati pa bodo v okviru projekta vzpostavili produkte z razvojem in vključevanjem preostale razpoložljive infrastrukture na LAS območju in s čimer bodo povečevali privlačnost območja z vidika športne infrastrukture.

 

 

 

Cilji operacije

 

 

Cilj operacije je v roku enega leta pridobiti športno infrastrukturo za preživljanje prostega časa lokalnega prebivalstva ter turistov, kar bodo  partnerji dosegli z vzpostavitvijo Zipline proge v Lendavskih goricah, ter plezalne proge v Dobrovniku in skupne priprave petih produktov za skupen nastop na trgu z namenom trajnostnega razvoja športnega turizma v LAS območju.

 

 

 

Rezultati operacije

 

 

  • Vzpostavljena nova športna infrastruktura (2);
  •  Število novih turističnih produktov (5);
  • Izobraževalni dogodki (2);
  • Nova delovna mesta (1).

 

 

 

Obdobje izvajanja operacije

 

1. 10. 2021

31. 8. 2022

 

 

 

Celotna vrednost operacije v EUR

 

Znesek sofinanciranja v EUR

 

312.014,33

174.916,25

 

 

Kontakt

 

Bojan Petrijan

T: +386 41 733 982

E: bojan.petrijan@lendava.si

 

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke