Novice LAS PDL 2020

POTREBE IN PRILOŽNOSTI NA OBMOČJU LAS PRI DOBRIH LJUDEH - ZBIRANJE PROJEKTNIH IDEJ

Spoštovani,
ker ima vsak posameznik, društvo ali interesna skupina svoje poglede na nadaljnji razvoj našega območja, lahko vaše mnenje pomembno prispeva k celoviti pripravi analize potreb in vizije razvoja. Zato si želimo, da pri pripravi SLR sodeluje čim več deležnikov, ki živijo in ...

VABILO NA TEMATSKE DELAVNICE ZA PRIPRAVO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEH

Spoštovani,
vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh vljudno vabi vse lokalne deležnike (občine, javne zavode, društva, podjetnike, kmete, mlade, ženske, ostale posameznike in druge zainteresirane), da se nam pridružite na tematskih delavnicah za pripravo Strategije lokalnega razvoja.

Želimo, da ...

PRIDRUŽITE SE MREŽI LOKALNIH GURUJEV

Ste posameznik ali organizacija, ki se ukvarja z manjšo proizvodnjo ekoloških izdelkov ali razmišljate o ekološkem načinu pridelave? Delujete na območju Pomurja in iščete možnosti za povezovanje in prodajo ter distribucijo vaših izdelkov?

Potem vljudno vabljeni, da se pridružite mreži ...

Zipline Vinarium

 

 

Vodilni partner operacije

 

 

Občina Lendava – Lendva Közseg

Glavna ulica 20, 9220 Lendava - Lendva

 

 

 

Partnerji operacije

 

 

Turistična zveza Lendava vabi - Turisztikai szövetség Lendva várja Önt

Kranjčeva ulica 4, 9220 Lendava -  Lendva

 

Doživite Pomurje, d.o.o. PE Renkovci

Renkovci 57c, Renkovci, 9224 Turnišče

 

Občina Turnišče

Ulica Štefana Kovača 73, 9224 Turnišče

 

Društvo za razvoj in promocijo aktivnega življenja

Velika Polana 208c, Velika Polana , 9225 Velika Polana

 

Interplanet nove tehnologije d.o.o.

Melinci 43, 9231 Beltinci

 

 

 

Tematsko področje ukrepanja

 

 

Razvoj osnovnih storitev

 

 

 

Ukrep po SLR

 

 

Razvoj dejavnosti za prosti čas, šport in kulturo ter z njimi povezane infrastrukture

 

 

 

Specifični cilj

 

 

Izboljšanje infrastrukturnih pogojev za preživljanje prostega časa ter za športno – rekreacijskega udejstvovanja

 

 

 

Namen operacije

 

 

Občina Lendava in tudi celotno območje LAS PDL 2020 se srečuje s pomanjkanjem primerne športne infrastrukture na področju adrenalinskega športa, torej predvsem tiste, ki je namenjena rekreaciji občanov in občank ter tudi infrastrukture za turiste. Če je v okolju infrastruktura za potrebe nogometa relativno dobro razvita pa je veliko pomanjkanje predvsem na drugih področjih. Sicer so v občini Lendava na voljo še telovadnica, zunanje igrišče ter atletska steza, najdemo pa tudi stezo za Speedway in nekaj drugih objektov. Vsekakor pa primanjkujejo fitnes naprave, motorični parki, igrišča za tenis, odbojko in košarko in druga infrastruktura za adrenalinski šport, ki bi jih lahko uporabljali občani in občanke, hkrati pa bi privabljala tudi turiste, ki želijo individualno in aktivno preživljati prosti čas.

 

Zato so partnerji operacije pri snovanju operacije in iskanju rešitve izhajali s ciljem, da vzpostavijo novo športno infrastrukturo s tesnim povezovanjem (aktivnega) preživljanja prostega časa lokalnega prebivalstva ter hkrati izboljšanje turistične ponudbe na športnem področju. Zakaj?  

 

Občina Lendava in območje  LAS Pri dobrih ljudeh 2020 se v zadnjih letih sooča z izjemnim razvojem turizma, ki se kaže na letnem povečevanju števila turistov v območju. Žal pa podrobnejša analiza prisotnih turistov kaže, da gre predvsem za t.i. nezahtevne (splošne) turiste, ki se v območju zadržujejo manj časa ter s tem porabijo manj sredstev, kot pa bi jih lahko. Razloge za takšno stanje lahko iščemo predvsem v pomanjkanju specializiranih turističnih produktov, ki so namenjeni določeni ciljni skupini. V prihodnjih letih lahko namreč pričakujemo upad števila turistov v kolikor ne bomo ponudili novih in zanimivih produktov.

 

Zato so partnerji operacije zasnovali edinstveno športno infrastrukturo v okviru Ziplina, ki ga bodo umestili v samo središče Lendavskih goric ob neposredni bližini Stolpa Vinarium, ki bo z vidika športne infrastrukture predstavljal pravi magnet za ciljne skupine, hkrati pa bodo v okviru projekta vzpostavili produkte z razvojem in vključevanjem preostale razpoložljive infrastrukture na LAS območju in s čimer bodo povečevali privlačnost območja z vidika športne infrastrukture.

 

 

 

Cilji operacije

 

 

Cilj operacije je v roku enega leta pridobiti športno infrastrukturo za preživljanje prostega časa lokalnega prebivalstva ter turistov, kar bodo  partnerji dosegli z vzpostavitvijo Zipline proge v Lendavskih goricah, ter plezalne proge v Dobrovniku in skupne priprave petih produktov za skupen nastop na trgu z namenom trajnostnega razvoja športnega turizma v LAS območju.

 

 

 

Rezultati operacije

 

 

  • Vzpostavljena nova športna infrastruktura (2);
  •  Število novih turističnih produktov (5);
  • Izobraževalni dogodki (2);
  • Nova delovna mesta (1).

 

 

 

Obdobje izvajanja operacije

 

1. 10. 2021

31. 8. 2022

 

 

 

Celotna vrednost operacije v EUR

 

Znesek sofinanciranja v EUR

 

312.014,33

174.916,25

 

 

Kontakt

 

Bojan Petrijan

T: +386 41 733 982

E: bojan.petrijan@lendava.si

 

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke